Bij deze nodigen wij u van harte uit tot het bijwonen van de jaarlijkse ALV van Reddingsbrigade Voerendaal.

Datum:      donderdag 16 maart 2017

Tijdstip:     20:30 – 21:30

Locatie:     zwembad de Joffer - Voerendaal

Inleiding

De afgelopen jaren is het zwemonderwijs meermaals in het nieuws verschenen vanwege ongewenste seksuele intimiteiten. Reddingsbrigade Voerendaal streeft naar een gezond sportklimaat en vraagt daarom per

1 september 2016 al haar vrijwilligers om een geldige VOG te overleggen. Ter aanvulling maken wij gebruik van gedrags- en verenigingsregels.

Meer info..

 

Hier enige foto's gemaakt bij de herhalingsles EHBO van 21 november 2015.

 

    

 


Op zaterdag 31 januari 2015 was het dan zover. Onze jongste leden keken al weken reikhalzend uit naar hun allereerste jeugdactiviteit bij onze vereniging. ’s Middags verzamelde de groep jeugdigen zich om 15.45 uur bij Party & Bowlingcentrum Schin op Geul.

Hier werden de leden opgesplitst in groepen om op sportieve wijze de strijd met elkaar aan te gaan. Ondanks de ietwat gehavende bowlingbanen slaagde een enkeling er toch in om een strike te gooien. Na een uur was het tijd voor ons avondmaal. We mochten aan 2 lange tafels plaatsnemen om te steengrillen.

Aan de gezellige drukte aan tafel was te merken dat iedereen het naar zijn zin had. Jong en oud kletsen met elkaar en aten hun buikje rond. Maar het was nog niet voorbij. 

Via onderstaande link kun je de recentste nieuwsbrief van Reddingsbrigade Voerendaal lezen.
Download hier de n
ieuwsbrief. 

 Het zwemseizoen 2013-2014 van Reddingsbrigade Voerendaal werd op zaterdag 21 juni traditioneel afgesloten met het brevetzwemmen. Al vroeg in de morgen meldden de jongste zwemmers zich in zwembad de Joffer voor het praktijkexamen, terwijl de oudste jeugd nog bezig was met het theorie-examen dat bij de hoogste brevetten hoort. Dit seizoen slaagden maar liefst 35 jeugdigen voor hun brevet in de lijn van Junior Redder, Zwemmend Redder of Life Saver. Met een slagingspercentage van maar liefst 100% kunnen bestuur en instructeurs terugkijken op een geslaagd seizoen.

Hier enige foto's gemaakt bij de herhalingsles EHBO voor de instructeurs op 29 maart 2014.
 

EHBO voor de instructeur

 

 

EHBO voor de instructeur (2)
 

Als vanouds organiseerde de reddingsbrigade ook in 2013 haar jaarlijks uitstapje voor de volwassen leden. Het beloofde een gezellige avond te worden in Schimmert, waar de leden tegen elkaar ten strijde zouden trekken zoals de uitnodiging vermeldde.
Beetje bij beetje druppelde iedereen binnen en kon de avond geopend worden met het buffet. Aan de lege schalen te zien had het iedereen goed gesmaakt. De sfeer zat er al goed in; leden die al genietend van een hapje en een drankje bijkletsen met hun vaste groepje.
Deze avond moest er ook nog gestreden worden en wel in tweetallen. Door de zaal verspreid stonden spellen opgesteld. Om te voorkomen dat iedereen zou kiezen voor de biljartheld van de zwemclub werd er geloot om de tweetallen vast te stellen. Jong en oud, zwemmers van donderdag en zaterdag. Alles door elkaar, afhankelijk van het lot.

Uitreiking

Kirsten Jussen krijgt het Instructeursdiploma overhandigd van Peter Boers van KNBRD Zuid-oost.

In oktober 2012 bestond onze vereniging 25 jaar. Op 15 september 2012 hebben wij dit heuglijke feit gevierd in Moviepark Germany. Iedereen was vol lof over deze dag. Wij als kader, leden en bestuur hebben genoten van deze leuke dag.

Op 2e paasdag, 9 april, was het weer zover. Onze volgende EHAD-wedstrijd. Samen met Kirsten, Rick en Oscar ging ik op weg naar Nederweert. Hier aangekomen hebben we ons aangemeld bij de wedstrijdleiding en mochten we een eitje uitzoeken waar ons startnummer in zat. Nummer 1, ofwel de eerste seniorenploeg. Gelukkig dacht ik, dan zitten we tenminste niet de hele middag te wachten voor we mogen.. Maar toen kon toch het lange wachten beginnen. We moesten met alle deelnemers in de kleedkamers gaan zitten wachten en daar werden de ploegen een voor een geroepen om te starten. Als eerste was het de beurt aan de junioren. Intussen amuseerden wij ons met kaartspelletjes en het kijken naar de mensen van Nederweert die het spel Weerwolven van wakkerdam aan het spelen waren. Na een paar uurtjes waren we het kaarten al aardig zat, maar gelukkig, we werden geroepen om ons om te gaan kleden. Na het omkleden kregen we een blaadje met de laatste informatie; We waren op een reünie bij een recreatieplas, en onze groep was even iets gaan drinken in een cafeetje. De andere groep was nog op de recreatieplas. Na dit gelezen te hebben kon het echte werk beginnen. We kregen een seintje dat we mochten beginnen. Nou daar gaan we dan.

Als je je brevet A en/of B hebt gehaald is er in Voerendaal nog de mogelijkheid om verder te gaan met de instructeursopleiding. Natuurlijk stellen wij dit als vereniging erg op prijs als je dit wil doen.
Anders is er in Voerendaal nog het conditiezwemmen waar je aan deel kunt nemen.

Maar zou je een uitdaging willen en dit in Maastricht willen doen dan is er nog het Varend Redden.
Meer informatie hierover kan je vragen aan de instructeurs uit Maastricht die ons op zaterdagochtend komen helpen of via hun site: www.maastrichtsereddingsbrigade.nl

Joomla templates by a4joomla